U bent hier: Eijsden Nu

Eijsden Nu

Koninklijke onderscheiding voor dhr. Bér Pachen

nieuwsberichten
Eijsden Nu >> nieuwsberichten

Eijsden Afgelopen vrijdag 16 oktober jl. vierde de Stichting Eijsdens Verleden haar 40-jarig jubileum met een etentje voor haar leden. Tijdens deze avond werd dhr. Bér Pachen aangenaam verrast door burgemeester Akkermans die hem het heugelijke nieuws bracht dat hij opgenomen is als lid van de Orde van Oranje Nassau.

Dhr. Pachen is vanaf 1983 actief lid  en bestuursadviseur van de Stichting Eijsdens Verleden, een stichting die zich ten doel stelt om het historisch onderzoek betreffende de gemeente Eijsden te bevorderen en dit middels het uitgeven van een tijdschrift of anderszins openbaar gemaakt te maken. De stichting is in het verzamelen en beheren van diverse collecties, zoals foto’s, bidprentjes etc. Naast het verzamelen en beheren van collecties zijn er momenteel enkele werkgroepen actief zoals de werkgroepen ‘Redactie’, ‘Toponiemen’, ‘Onderzoek- en publicatiebegeleiding’ en ‘Commercie en Middenstand in Eijsden’ .

Vanwege zijn grote kennis van de geschiedenis van Eijsden is de heer Pachen al jarenlang adviseur van het bestuur inzake publicaties, projecten en tentoonstellingen. Hij is niet alleen een vraagbaak voor het bestuur en leden van de stichting Eijsdens Verleden zelf maar ook voor de gemeente Eijsden-Margraten, diverse instellingen en personen, die met enige regelmaat een beroep doen op de kennis en collecties van de stichting Eijsdens Verleden.

Daarnaast is dhr. Pachen 25 jaar lang maandelijks actief geweest bij het inzamelen van oud papier t.b.v. het Missiecomité en had hij zitting in het comité broeder Hubertus. Dhr. Pachen was één van de initiatiefnemers voor het plaatsen van een gedenkteken in zijn gedachtenis nabij de Sint-Martinuskerk in Eijsden.  

 

Terug