Een SSL certificaat, wat is dat? Nou, met de invoering van de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) is het versleutelen van gegevens, die via uw website verzonden worden, nog belangrijker geworden dan het al was. Heeft u bijvoorbeeld een contactformulier op uw site, dan is een SSL certificaat al verplicht.  U herkent een website die gebruikt maakt van een SSL certificaat aan een (groen) slotje in de browser. Deze sites maken gebruik van https:// i.p.v. http://.

Heeft u een SSL certificaat nodig en hoe regelt u dat dan?

Naast dat versleuteling erg belangrijk is, wordt een website met een SSL-certificaat ook als veilig en betrouwbaar beschouwd. Niet alleen bezoekers, maar ook zoekmachines zoals Google geven een hogere waardering aan sites die beschikken over een veilige verbinding. U kunt via uw hostingprovider een SSL-certificaat aanvragen. Voor installatie en evt. aanpassingen aan de site zelf is het wellicht verstandig om uw webbouwer in te schakelen. Een site is namelijk pas helemaal veilig als alle verwijzingen in uw gebruik maken van https://.

U heeft bij i-Works al een SSL certificaat vanaf 3.50 euro p/m. Daarnaast zijn er eenmalige kosten voor de installatie van het certificaat, aangezien uw website in zijn geheel doorlopen moet worden of alles naar wens functioneert. U kunt voor meer informatie contact met ons opnemen.